Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca celebra la seva Diada entre la tradició i la projecció de futur

36095

La Diada del Poble de Menorca, que se celebra el 17 de gener, commemora la incorporació de l'illa a la Corona d’Aragó, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni.

Enguany, el Consell de Menorca ha celebrat una sessió plenària extraordinària per a celebrar la Diada, també s'han fet celebracions a tots els municipis de Menorca.

Hi ha hagut missa a la Catedral i després, el mercat de taronges i dàtils de Ciutadella ha reunit aquest divendres centenars de menorquins que celebren la festa de la Diada de Menorca però l'acte més emotiu, que es realitza enmig de silenci de la multitud d'assistents, és el dels 'tres tocs' que simbolitza l'entrada de les tropes del rei Alfons III a la ciutat.

La regidora Noemí Camps ha estat enguany l'encarregada de donar els tocs amb el penó del Rei sobre una rajola amb la lletra Tau. Fátima Anglada ha estat la responsable de portar la bandera i Damià Moll ha estat el tercer regidor protagonista d'aquesta cerimònia.

La processó dels 'tres tocs', formada per les autoritats de l'illa, ha recorregut els carrers de Ciutadella acompanyada per la imatge de Sant Antoni i nombroses persones que participen en aquest acte tradicional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.