Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern adverteix que l'estat de benestar és «insostenible» si no canvia el sistema de finançament

36673

La portaveu del Govern i consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa ha advertit aquest dimarts que ha de modificar-se el sistema de finançament perquè, en cas contrari, «a mig o llarg termini, l'estat de benestar és insostenible».

Així s'ha expressat Costa durant una interpel·lació proposada pel Grup Parlamentari El PI durant el ple del Parlament. Costa s'ha mostrat d'acord en un «99 per cent» en les demandes que ha fet el portaveu d'aquesta formació, Jaume Font, qui ha expressat que el nou sistema hauria «d'entrar en vigor l'any que ve».

Sobre això, Costa ha dit que no és a les seves mans el calendari d'aprovació però sí que ha dit que li agradaria que el sistema «canviés al més aviat possible», ja que és un «objectiu bàsic».

Font ha incidit en què si no es canvia el sistema ràpidament a les Balears entrarà en «fallida» i ha assenyalat que a l'estiu ja hauria de quedar clar el seu funcionament perquè estigués en vigor a partir de 2021 perquè, tal com ha asseverat, «no hi ha recursos per a mantenir segons quines polítiques».

En aquest sentit, el regionalista ha dit que el desplegament que es va fer del Règim Especial de les Balears (REB), abans de les eleccions, és «insuficient» (no incorpora la part fiscal). Davant això, Costa li ha dit que a ells «gairebé tot, sempre els sembla insuficient però que cal fer valdre la seva aprovació» ja que es va fer amb un Govern en funcions que no podia aprovar la part fiscal però es varen blindar algunes mesures «importantíssimes».

Costa també ha dit que, a pesar que comparteixen color polític amb el Govern a Madrid, no desistiran de la seva «actitud reivindicativa». «Encara que celebram que hi hagi un govern en sintonia, això no vol dir que no siguem reivindicatius al màxim i que anem a acotar el cap», ha assegurat.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.