Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprova un projecte de 19 habitatges protegits a l'Amanecer

36839

L'Ajuntament de Palma ha aprovat un projecte de 19 habitatges protegits en el barri del Amanecer, procedents d'un solar cedit (del total de vuit per a construcció de 195 habitatges protegits amb una inversió de 125 milions d'euros) per Cort al Ibavi, al Govern, amb un pressupost de 2,02 milions d'euros i un termini d'execució de 36 mesos. Tot en el marc de l'objectiu comú de fer front a «l'emergència d'accés a l'habitatge».

Segons ha informat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, «incrementar habitatge públic és una prioritat per al Consistori i es treballa en totes les línies de col·laboració amb la Conselleria d'Habitatge i en projectes propis». També, ha destacat, «l'Ajuntament vol treballar la línia de col·laboració amb el sector privat per a incrementar, d'una banda, el parc públic d'habitatge, i, per un altre, buscar la seva cooperació en aquesta responsabilitat de tenir habitatge assequible a la ciutat».

Actualment, hi ha 1.038 habitatges protegits i 380 del Patronat Municipal de l'Habitatge, la qual cosa suposa un 0,5% del total del parc d'habitatges. Amb l'increment previst, l'Ajuntament espera augmentar un 13% l'habitatge públic. Si bé, ha assegurat la regidora, l'objectiu és arribar a tenir un mínim d'un 20% públic del total del parc.

Valora de manera «positiva» cedir solars al sector privat

En aquest sentit, ha valorat de manera «positiva» la proposta del Govern de la cessió de solars al sector privat. Si bé, ha plantejat una alternativa, que consisteix a cedir-los per un màxim de quaranta anys, enfront dels 75 que proposa l'Executiu.

El motiu que ha al·legat Truyol és que és un «període suficient per a recuperar la inversió feta per part dels principals promotors i que les Administracions Públiques recuperin l'habitatge amb una vida útil».

A més, ha posat una sèrie de condicionants a la cessió de solars al sector privat. Aquests han estat, d'una banda, que es tracti de «projectes de qualitat arquitectònica i de l'entorn, de més d'un ús» i que les Administracions Públiques «marquin un preu taxat de lloguer i determini els usuaris que puguin accedir a ells».

Vol ser un «actor actiu» en el Decret de l'habitatge

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha insistit en la «corresponsabilitat» de les grans tenidors per a incrementar el parc d'habitatge públic atès que, ha criticat, «tenen segrestat habitatge que no posen a la disposició de persones o famílies en risc, ni del mercat lliure perquè qualsevol, fins i tot les Administracions Públiques pugui accedir a ella».

Per aquest motiu, ha sol·licitat, a la Conselleria que Cort sigui un actor actiu (en el decret llei de mitjanes urgents d'habitatge que prepara la Conselleria) per a «tenir dret al tanteig i retracte i així poder adquirir més habitatge públic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.