Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS garanteix la «màxima lleialtat institucional» davant la crisi del coronavirus

37499
Imatge de la reunió de la Comissió Permanent de MÉS per Mallorca. | MÉS per Mallorca

Davant la situació d'emergència sanitària, la Comissió Permanent de MÉS per Mallorca ha celebrat una reunió extraordinària on s'ha decidit traslladar «el seu suport i lleialtat institucional al Govern de les Illes Balears en la presa de decisions per a posar mesures que contribueixin a frenar l'avanç del coronavirus».

En aquest sentit, MÉS mantendrà, segons ha destacat, «una actitud propositiva i constructiva tant pel que fa a les mesures de contenció com a les polítiques socioeconòmiques que s'adoptin per pal·liar-ne les conseqüències». De fet, MÉS considera que les directrius fixades fins ara «estan dirigides a minimitzar les conseqüències del coronavirus, a protegir la ciutadania i mitigar els efectes econòmics que se'n derivin».

En aquest context, la Comissió Permanent, que ha incorporat durant la reunió diferents càrrecs institucionals de MÉS, ha acordat traslladar «el suport i reconeixement a tots els professionals sanitaris que hi fan feina aquests dies per combatre la pandèmia». Així s'ha posat de manifest que «el sistema sanitari públic és un referent, situant-se entre els més eficients i més equitatius del món». Per això, segons els ecosobiranistes, «cal preservar-lo i millorar-lo en contra els plantejaments d'altres formacions polítiques que opten per desprestigiar-lo i destruir-lo per tal d'accedir als beneficis econòmics de la seva privatització».

MÉS per Mallorca també troba imprescindible que, al marge de les mesures adoptades, la Delegació del govern espanyol a les Illes Balears, «enllesteixi un pla d'acció concret per actuar en cas que sigui necessari». «La singularitat del nostre territori fa que les actuacions es facin des d'una perspectiva pròpia i per això cal un protocol d'actuació específic». De la mateixa manera, el partit insta a la Ràdio Televisió Publica de les Illes Balears (IB3) a reforçar durant aquesta crisi el seu paper de mitjà públic.

Amb tot, segons MÉS, «ara és l'hora de la responsabilitat individual i col·lectiva. Cal col·laborar amb les institucions i seguir les recomanacions oficials». De fet, MÉS per Mallorca ha implementat des d'aquesta setmana diferents mesures per protegir els treballadors que hi fan feina a la seu del partit. Així, s'ha facilitat el teletreball i la conciliació familiar, a més d'implantar mesures de seguretat. En aquest sentit, la formació ha decidit «suspendre durant els propers dies tots els actes públics, reunions públiques o dels diferents òrgans del partit».

Amb tot, MÉS per Mallorca acompanyarà al Govern durant la tramitació de les ajudes anunciades pel govern espanyol per tal d'articular que aquestes arribin i a més siguin efectives.

Finalment, la Comissió Permanent ha acordat traslladar a la família de la víctima pel coronavirus registrada aquesta setmana a Mallorca, tot el seu «suport i escalf en aquests moments tan complicats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.