Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears registren 11 nous positius per coronavirus i ja són 55 els infectats

37521
Les Balears registren 11 nous positius per coronavirus i ja són 55 els infectats. | dbalears/Arxiu

Les Balears han registrat en les últimes hores 11 nous positius per coronavirus (Covid-19), amb la qual cosa sumen un total de 55 casos a la comunitat autònoma.

Segons ha informat el portaveu del comitè d'alerta de Covid-19, Francesc Albertí, en roda de premsa, del total de casos registrats, hi ha 14 d'ells ingressats i altres 41 són controlats pels serveis d'atenció domiciliària (UVAC).

Sobre aquest tema, ha explicat que dels 11 nous casos, hi ha dos que es troben en estat greu. El primer és un home d'uns 90 anys d'edat, que es troba ingressat en l'UCI de Son Llàtzer. Mentrestant, el segon és un altre home, que pateix de broncopneumònia associada i està a l'UCI de Son Espases.

Així mateix, ha indicat que, per illes, hi ha un total de 50 positius a Mallorca, tres a Menorca i dos a Eivissa. D'altra banda, Albertí ha reiterat que la situació que viuen els hospitals en aquest moment és de «tranquil·litat», destacant que «hi ha llits disponibles».

En aquest sentit, ha valorat que s'han habilitat un total de 12 noves línies del 061 i contractat a 60 professionals. A més, ha afegit Albertí, actualment, hi ha 11 UVAC, dilluns que ve n'hi haurà 17, i pròximament una per cadascun dels centres hospitalaris.

Així mateix, ha destacat que s'han fet ja 82.000 autotests que s'han posat a la disposició de la ciutadania perquè puguin determinar si és necessari telefonar al 061.

Amb tot, ha assenyalat que a partir d'aquest pròxim dilluns es posarà en marxa els dos itineraris diferenciats, per als qui acudeixin a l'hospital per coronavirus i els qui ho facin per altres raons. Sobre aquest tema, ha recordat que el número d'atenció primària al qual es pot cridar és el 902079079.

Finalment, el portaveu del comitè d'alerta ha volgut agrair a la població, en nom de tots els professionals, «l'emotiu» acte que va tenir lloc anit, amb aplaudiments als qui treballen per fer front al virus. Tot el que fa la Conselleria, ha conclòs, «es fa perquè els experts ho diuen i en benefici de les persones. Amb la seva col·laboració s'aconseguirà disminuir el nombre de casos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.