Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell destinarà 300.000 euros a subvencions de llibres i fonogrames en català

37579

El Consell de Mallorca ha anunciat la convocatòria de subvenció de llibres i fonogrames en català, amb una dotació de 300.000 euros (250.000 per a llibres i 50.000 per a fonogrames) després que l'any passat s'incrementessin les ajudes en 40.000 euros.

Segons ha informat la Institució Insular, l'objectiu d'aquestes ajudes de mínims, que s'ofereixen amb la configuració actual des de 2016, és augmentar el coneixement i la presència social de la llengua catalana alhora que es dóna suport al manteniment de la indústria editorial i discogràfica en aquesta llengua.

Sobre aquest tema, ha explicat que poden optar a aquestes subvencions les obres editades entre el 2 de juny de 2019 i l'1 de juny d'enguany que tinguin una tirada mínima de 300 exemplars i que siguin primeres edicions o reedicions, i en aquest cas hauran de ser títols publicats fa més de deu anys. Mentrestant, els llibres també han de tenir 50 pàgines com a mínim, excepte si són llibres infantils.

Així mateix, per a la concessió de les ajudes a les editorials i discogràfiques, el Consell valorarà la qualitat i l'interès de l'obra la qualitat editorial o fonogràfica, el seu caràcter innovador, el preu de venda, la trajectòria de l'autor així com la de l'editorial o la discogràfica. Finalment, ha destacat que el termini per a presentar sol·licituds està suspès, en compliment de l'estat d'alarma, decretat arran del Covid-19.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.