Setmanari d'informació local - 138 anys

Insten el Govern a instal·lar mampares de seguretat al personal d'Atenció Primària

38809

Podem ha registrat aquest dilluns una proposició no de llei en la qual insta al Govern a instal·lar mampares de seguretat de metacrilat per a la protecció del personal d'Atenció Primària de l'àrea d'admissió en centres de salut.

La formació, juntament amb MÉS per Mallorca han presentat aquesta iniciativa que han considerat «necessària» per a la protecció del personal i dels pacients davant l'emergència sanitària pel coronavirus.

«Atenció Primària és la porta d'accés de la població al sistema sanitari i cada vegada més s'està impulsant el seu rol d'educació sanitària, promoció de la salut i prevenció de malalties», han assenyalat des d'Unides Podem.

En aquest sentit, la diputada i responsable de l'Àrea de Sanitat de Podem, Antonia Martín, ha destacat que «tots els professionals que treballen en sanitat són imprescindibles per a cuidar-nos». «Fa moltes setmanes que estan sobrecarregats i és imprescindible protegir la seva salut», ha afegit.

«Les mampares de seguretat en l'àrea d'admissió dels centres de salut són una eina fonamental per a evitar contagis per SARS-CoV-2, tant al personal com als pacients i familiars», ha assegurat. A més, ha indicat que «els aplaudiments cada horabaixa són d'agrair però millor és dotar de mitjans a la sanitat pública».

La formació ha considerat que «la comunicació és una eina fonamental en l'atenció sanitària i no ha d'haver-hi barreres que la dificultin» i ha declarat que una mampara és un element físic que separa «però que facilita la comunicació en el context actual d'emergència sanitària».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.