Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol descarta l'entrada de Menorca i Eivissa en la Fase 1 de la desescalada

38987
Armengol durant la reunió mantinguda aquest diumenge. | CAIB

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha descartat l'entrada de Menorca i Eivissa aquest dilluns en la Fase 1 de la desescalada, perquè «faria falta una ordre Ministerial que no s'ha produït».

Segons ha informat Armengol en la roda de premsa d'aquest diumenge, posterior a la reunió telemàtica que manté setmanalment amb el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i amb la resta de presidents autonòmics, «el Govern central no ha respost per escrit a la petició formulada per aquesta comunitat autònoma encara que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que es continua estudiant perquè totes dues illes puguin entrar com més aviat millor en la Fase 1».

En aquesta línia, ha explicat que «el ministre Illa ha afirmat que veu possibilitats tant a l'illa de Menorca com en la d'Eivissa que avancin de forma més ràpida en la desescalada però ha insistit en la necessitat de més temps per tal d'estudiar la petició del Govern amb més calma».

Enfront d'aquesta posició, Armengol ha mantingut que «aquest Govern entén que la situació de Menorca i Eivissa és diferent de la de Mallorca, sobre la base de criteris sanitaris, i, per tant, podrien entrar abans en la fase 1 de la desescalada».

No obstant això, ha deixat clar que «això no és una carrera per veure quina illa es dóna més pressa a sortir del confinament». Es tracta, ha reiterat, «de fer-ho amb seguretat, la màxima continua sent la salut de les persones».

D'altra banda, Armengol ha anunciat que ha demanat a Sánchez, una reunió bilateral per tal de tractar la necessitat de «suport extraordinari» per part d'Espanya a les Illes. «La situació econòmica a les Balears es preveu molt complicada a causa de la pandèmia, amb una estimació de la caiguda del PIB del 30%, pel fet que la seva economia es troba molt lligada als serveis i al turisme. Això fa que, en aquesta ocasió, sigui necessari el suport extraordinari d'Espanya a una comunitat que sempre ha estat molt solidària», ha argumentat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.