Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament insta el Govern espanyol en reinvertir l'estalvi en descomptes de resident

39099

La Comissió de Medi Ambient del Parlament de les Illes Balears ha aprovat aquest dimecres una Proposició No de Llei (PNL) per instar el Govern de l'Estat espanyol a calcular l’import que hauria destinat l’Estat als diferents descomptes de residents en trajectes aeris i marítims amb destí a la península i entre les illes

durant la durada de les restriccions a ports i aeroports de les Illes Balears ocasionades per l’estat d’alarma i transferir aquesta quantitat al Govern de les Illes Balears a fi de destinar-la a polítiques socials, sanitàries i econòmiques per fer front a la crisi de la COVID-19.

El diputat Josep Ferrà ha exposat les dades disponibles de la reducció de viatges entre Illes i a la Península i ha instat el govern central a calcular el total de l’estalvi. Segons ha exposat el diputat ecosobiranista, «es tracta d'una petició lògica i coherent» sobretot tenint en compte que «tendrem el major impacte socioeconòmic per la covid19 de tot l’Estat».

A més, la cambra ha aprovat una altra PNL de MÉS per Mallorca, MÉS per Menorca i Gent per Formentera que demana que Aena replantegi les obres d’ampliació i millora previstes a l’aeroport de Palma per adaptar-les a les noves cirumstàncies. Ferrà ha demanat que, enlloc de fer ampliacions, Aena destini recursos a «construir la nova torre de control de Menorca, millorar l’accessibilitat de l'aeroprot d’Eivissa, compensar els veïnats afectats per les molèsties que produeixen els aeroports i millorar la connectivitat de transport públic de Son Sant Joan amb Palma a través de tramvia». Així mateix, els ecosobiranistes han destacat la importància de destinar inversions a «millorar els controls i garantir la seguretat sanitària als aeroports».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.