Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS exigeix al Govern la recuperació urgent del REB per fer front a la crisi

MÉS per Mallorca ha demanat aquest dimarts a Govern la recuperació urgent de el règim especial fiscal de les Balears a causa de l'impacte econòmic negatiu de la crisi del coronavirus a les Illes. En roda de premsa telemàtica, el portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha avançat que aquest dimecres la Comissió d'Hisenda i Pressupostos debatrà una iniciativa presentada pel partit sobre la modificació del REB.

En aquest sentit, Ensenyat ha recalcat que les Balears varen començar aquesta crisi del coronavirus en «una situació de desavantatge» i ara s'ha d'enfrontar a una crisi econòmica i social, «que la pot patir en gran mesura». A més, ha posat en valor els serveis socials públics i ha remarcat que són «intocables». «Les Balears tenen una capacitat de reacció inferior a la resta de comunitats», ha dit, alhora que ha insistit que és la regió «més endeutada» de l'Estat espanyol.

En aquesta línia, la diputada de MÉS per Mallorca Joana Aina Campomar, encarregada aquest dimecres de defensar la iniciativa en la comissió parlamentària, ha subratllat que, després de dos mesos d'estat d'alarma, és el moment de «prendre seriosament el REB, d'aprovar-lo i desplegar-lo».

MÉS per Mallorca ha remarcat també que el Govern ha d'esforçar perquè la Unió Europea compensi les limitacions de les illes amb acords presents i futurs. Finalment, el coordinador d'el partit, Antoni Noguera, ha afirmat que el que no ha canviat en la democràcia és el «mal tracte que les Balears han rebut per part de Govern espanyol». Per això, ha assegurat que és el moment de tenir un finançament i un REB adequats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.