Setmanari d'informació local - 138 anys

Santiago diu que la normativa aprovada pel Govern és un «decret de pacte»

La consellera d'Assumptes Socials i Esports del Govern, Fina Santiago, ha declarat aquest divendres que la normativa que permet l'ampliació d'hotels a Balears «és un decret de pacte», encara que ha reconegut que cada partit pot sentir-se «reflectit» en diferent grau en cada article.

Així s'ha expressat Santiago preguntada pels mitjans en una roda de premsa, en la qual ha rebutjat comentar les crítiques al PSIB del coordinador de MÉS, Antoni Noguera, qui va afirmar que la mesura era un intent del PSIB «d'acontentar» sectors conservadors.

Per part seva, la portaveu del Govern, Pilar Costa ha insistit que el decret «ha estat aprovat per tots els partits» que formen l'Executiu, i que «totes les decisions es prenen de manera conjunta i unànime».

El coordinador de MÉS havia informat que el PSIB volia permetre ampliacions de fins al 20 per cent i que va ser gràcies a la pressió dels socis que es va rebaixar a un 15 per cent. A preguntes dels mitjans, Costa ha rebutjat confirmar aquesta versió i s'ha limitat a insistir que han treballat en el decret «de manera conjunta i consensuadament des del minut u».

A més, la consellera ha remarcat que abans de l'aprovació del decret ja estaven permeses ampliacions del 10%. A més, ha insistit que reactivar la construcció «no vol dir que es faci a costa del consum de territori, en absolut», sinó que se centren a agilitar els tràmits administratius per a escurçar terminis d'espera.

També ha negat que la modificació que implica que els menors de catorze anys (inclosos) no comptin en el còmput de places turístiques suposi un augment encobert de places. «Si l'hotel té 200 places, continuarà havent-hi 200 places autoritzades», ha dit Costa, remarcant que l'objectiu d'aquesta mesura és fomentar el turisme familiar.

Així mateix, la portaveu ha aclarit que les bonificacions a la taxa de joc incloses en el decret afecten bars que tenen màquines recreatives i que han estat tancats. Així, ha indicat que l'objectiu és que no hagin de pagar aquesta taxa tenint les màquines «aturades», per la qual cosa ha argumentat que «no té res a veure» amb promoure els jocs d'atzar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.