Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears registren 15 casos nous de coronavirus però cap mort més

A les Illes Balears hi ha 247 casos positius actius de SARS-CoV-2, d'acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 9 més que els 238 de divendres. D'altra banda, 1.519 persones s'han curat, sis més que divendres.

Així mateix, no s'ha notificat cap defunció, i el total acumulat continua sent de 216 morts. En les darreres 24 hores s'han comunicat 15 casos nous i, per tant, l'acumulat avui és de 1.982 positius notificats a la comunitat amb prova PCR. En total, s'han duit a terme 79.473 proves de laboratori (63.333 PCR i 16.140 proves d'anticossos).

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 149 persones hospitalitzades, 24 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 96 persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 4 persones hospitalitzades (3 a l'UCI i 1 a planta). També hi ha 1 persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa, són 21 les persones hospitalitzades (4 a l'UCI). Altres 5 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Des que va començar l'epidèmia, s'han detectat un total de 345 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,4 % dels 1.982 casos que s'han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d'ara hi ha 71 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,5 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat. Un total de 124 estan en vigilància activa.

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres han notificat 5 nous casos positius (tots a una mateixa residencia que ja havia declarat altres casos) i 2 entre treballadors. La situació avui és així: Hi ha 89 usuaris amb el contagi actiu, d'altres 174 han superat la infecció i 84 han mort. En el cas dels treballadors, 50 continuen contagiats i 109 s'han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, la situació segueix essent la mateixa. No s'ha notificat cap cas nou i s'ha registrat una curació total entre els treballadors d'aquests centres. Per tant, han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 35 residents, mentre que queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.