Setmanari d'informació local - 138 anys

La Felib aposta perquè les escoletes municipals no obrin fins a la fase 3

Les escoletes municipals no obriran a les Balears fins a entrar en la fase 3 de la desescalada, d'acord amb una mesura adoptada de manera majoritària per representants d'entitats locals, convocats aquest dijous per la Federació d'Entitats Locals de les Balears (Felib).

Segons ha informat la Felib aquest divendres, els representants de les entitats locals de les Balears es varen reunir per a tractar les condicions de reobertura de les escoletes municipals a partir de la fase 2 de desescalada, en la qual s'espera que estiguin Mallorca, Menorca i Eivissa a partir del pròxim dilluns, 25 de maig.

No obstant això, ha explicat, els assistents a la trobada celebrada aquest dijous s'han decantat de manera majoritària per l'opció de mantenir tancat aquests serveis municipals fins a l'arribada de la fase 3 de la desescalada.

En aquest sentit, ha detallat, els representants municipals han considerat que és millor adoptar una decisió «prudent» i no iniciar un retorn dels infants «massa precipitat» que pogués, d'alguna manera, contribuir a un repunt dels contagis

Un altre factor que ha contribuït a l'adopció d'aquesta mesura, ha afegit, ha estat el de les «estrictes i lògiques» condicions de control sanitari imposades; així com la disminució de les ràtios d'alumne per aula. A més, ha posat l'accent, és el mateix criteri que l'adoptat per la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca en les escoletes de la seva titularitat.

En qualsevol cas, ha matisat, la idea d'ajornar la reobertura de les escolete fins a la fase 3 de la desescalada, és la directriu adoptada en el si de la Felib encara que és una decisió que haurà d'adoptar cada ajuntament individualment, i es podrà modular en funció dels canvis que es puguin produir tant en la situació sanitària, com la flexibilització de les condicions d'obertura d'aquests serveis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.