Setmanari d'informació local - 138 anys

Cermi demana a Cort acabar amb les barreres que sofreixen les persones amb discapacitat a les platges

El Comitè d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de les Balears (Cermi) ha exigit a Cort que s'acabi amb les barreres que sofreixen les persones amb discapacitat a les platges de Palma.

Segons ha informat Cermi aquest divendres, la petició s'ha produït després que les seves entitats membre hagin rebut queixes d'aquest col·lectiu que ha trobat impediments per poder anar a la platja en igualtat de condicions que el resta de ciutadania.

En aquest sentit, ha apuntat que entre les dificultats que destaca el fet que les persones amb discapacitat que necessiten algun tipus d'ajuda hagin d'avisar amb dies d'antelació per poder acudir a gaudir de la costa.

«Cermi considera que aquest col·lectiu no hauria de tenir més dificultats que el resta de la població, que es centra en l'aforament per poder guardar la distància social», ha apuntat.
Per aquest motiu, ha denunciat que el fet que les persones amb discapacitat no puguin anar la platja el mateix dia que ho desitgen, «va en contra del sentit comú» i contra la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Cermi, ha criticat la falta d'ajudes per la transferència de cadires de rodes ordinàries a la que s'utilitza per banyar-se en el cas de les persones amb mobilitat reduïda, coneguda com a cadira amfíbia. Igualment, ha reclamat que es restableixi l'acompanyament a persones amb discapacitat visual.

L'entitat de la discapacitat ha fet arribar totes aquestes reivindicacions no tan sols a l'Ajuntament de Palma, sinó també a la resta de consistoris de les Balears, a qui ha exigit solucionar els problemes que s'estan donant amb caràcter «immediat» perquè es respectin els drets de les persones amb discapacitat, perquè l'oci és un principi a la Convenció Internacional de la Discapacitat, d'obligat compliment per part de les administracions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.