Setmanari d'informació local - 138 anys

La campanya d'inspeccions per fer front a la Covid-19 se salda aquest cap de setmana amb 51 intervencions i 24 actes per incompliment de la normativa

La campanya d'inspeccions per fer front a la Covid-19 se salda aquest cap de setmana amb 51 intervencions i 24 actes per incompliment de la normativa. | CAIB

En el marc de les actuacions d'inspecció coordinades des de la Direcció General d'Emergències i Interior per intervenir en situacions que puguin posar en risc la salut ciutadana davant la COVID-19, els primers equips formats per inspectors de la comunitat i agents dels diferents cossos i forces de seguretat han intervingut aquest cap de setmana a 51 locals i zones d'oci nocturn de les quatre illes.

Tal com ha explicat el Govern aquest diumenge, aquestes intervencions s'han desenvolupat en 10 establiments de Platja de Palma, en 9 locals de centre de Palma; en 7 de Port d'Alcúdia; en 1 local de Muro; 1 establiment a Bunyola; en 10 establiments de Formentera i en 11 locals i 2 parcs d'Eivissa.

Com a resultat d'aquestes inspeccions, els equips multidisciplinaris han aixecat 24 actes per incompliments relacionats amb excessos d'aforament, amb distàncies socials, horaris i ús de mascaretes entre el personal d'establiments de restauració, i per prescindir d'informació al públic i senyalització adequada.

Segons ha explicat el Govern, s'han registrat incidències en platges i vies públiques on s'estaven celebrant botellades o reunions de més persones de les permeses, concretament a les platges de Ciutat Jardí (Palma) i es Pujols (Formentera); al polígon de Ciutadella (Menorca); i en 5 barris de Palma (Son Rapinya; Les Meravelles; Son Gibert; Llevant, i l'Arenal). També s'han donat avisos de festes en finques o domicilis particulars de Manacor, Algaida i Puigpunyent.

El Decret Llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la COVID-19, en vigor des d'aquest passat divendres, emmarcarà els expedients iniciats en aquestes actuacions. Les sancions poden arribar als 600.000 euros quan es produeixin infraccions molt greus. Les autoritats demanen la màxima responsabilitat ciutadana per fer front a la propagació de la COVID-19.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.