Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB considera «totalment insuficient» la quota docent proposada per Educació

Unió Obrera Balear considera «totalment insuficient» la quota docent proposada per Educació al document 'Proposta criteris distribució quota addicional professorat COVID-19 i altres qüestions per al curs 2020-21', per diferents motius com que «continua sense preveure l'habilitació d'espais per desdoblar grups i respectar la distància de seguretat sanitària».

«Els mestres de reforç que proposa per als grups d'infantil i primària que superin els 25 alumnes per aula no solucionen el problema de la distància de seguretat. Per altra banda, tots els grups que superin els 25 alumnes a la matrícula de juliol s'han de desdoblar per llei, perquè el 10% extra només es pot permetre legalment en cas de matrícula extraordinària per a alumnes d'incorporació tardana», apunten.

En aquesta línia apunten a la proposta de reforçar amb un professor cada un dels nivells d'ESO i Batxillerat que superin la ràtio «Per altra banda, no queda clar si s'ofereix un professor per matèria, per grup o per nivell». «Si bé preveu que hi pugui haver desdoblaments a educació infantil, primària, secundària i batxillerat, només es compromet a pagar la feina de tutor fins a un màxim del 20% de les noves tutories, donant per fet que es puguin crear tutories sense dret a ser cobrades», expliquen.

Per tot plegat, UOB han apuntat que continuaran exigint en mesa sectorial que «s'incrementi la quota docent dels centres i s'habilitin els espais necessaris amb el criteri prioritari i irrenunciable de garantir la distància de seguretat sanitària».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.