Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS i El Pi: «Es fa pesat haver de recordar cada vegada a Madrid que les Balears són illes»

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha assegurat, en relació amb la proposta de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) de substituir el descompte del 75%, que «es fa pesat haver de recordar cada vegada a Madrid que les Balears són illes». Unes paraules a les quals s'ha sumat la portaveu del PI en el Parlament, Lina Pons, qui ha destacat el «cansament que suposa que sempre es penalitzi als ciutadans quan la picardia és de les aerolínies».

Segons ha informat Ensenyat en una roda de premsa, després de la Junta de Portaveus, «es fa pesat haver de recordar sistemàticament a Madrid el caràcter insular de les Balears, així com haver de defensar qüestions que haurien d'estar assumides i assimilades».

En aquest sentit, ha insistit, «ser illes ens resta competitivitat amb la resta de ciutadans que resideixen en altres comunitats autònomes i, per tant, necessitem mesures que compensin aquesta insularitat».

El Pi també ho critica en la mateixa línia

Per part seva, la portaveu parlamentària del PI, Lina Pons, ha parlat també de «cansament que suposa que sempre es penalitzi als ciutadans quan la picardia és de les aerolínies».

En aquesta línia, han advertit, «els ciutadans de les Balears han de tenir els mateixos drets que els que resideixen en altres comunitats autònomes». Per aquest motiu, ha insistit, «la mobilitat ha de ser tan fàcil com si fóssim amb cotxe».

Així mateix, ha criticat, «la insularitat no es compensa mai, perquè si es dóna un descompte del 50% les aerolínies apugen els seus preus i si s'atorga un del 75% també». «És una vergonya que sempre hàgim de pagar els mateixos», ha lamentat.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.