Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS trasllada al Parlament i al Senat la pressió contra l'ús dels romanents municipals

MÉS per Mallorca té en tramitació iniciatives en el Parlament i el Senat contra l'ús dels romanents municipals per part del Govern espanyol, segons ha recordat aquest dimecres la formació.

MÉS ha recalcat que fa anys que treballa per «alliberar els diners retenguts en els bancs per la 'llei Montoro'», del qual ara podrà disposar l'Estat en virtut de l'últim acord entre el Govern de Pedro Sánchez i la Federació de Municipis (FEMP).

MÉS ha indicat que el diputat Joan Mas 'Collet' va presentar a la comissió d'economia una PNL, ara pendent de votació, que demanava instar el Govern espanyol a retirar la proposta de la FEMP sobre els romanents, i a desbloquejar-los perquè els ajuntaments puguin utilitzar el 100% «seguint criteris de sostenibilitat i responsabilitat social». Per part seva, el senador de designació autonòmica de MÉS, Vicenç Vidal, va presentar una moció amb el mateix contingut.

«MÉS per Mallorca es deixarà la pell on faci falta per a defensar l'autonomia local i la capacitat dels ajuntaments de Mallorca d'ajudar als seus ciutadans i donar resposta a la crisi sanitària i socioeconòmica generada per la Covid», ha mantengut Joan Mas.

«El que no pot ser és que un govern que s'havia compromès a derogar aquesta llei que ataca els serveis bàsics i l'autonomia municipal ara imposi un acord encara més centralista», ha protestat el diputat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.