Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

L'espai web dedicat a la memòria democràtica publica les primeres cartes de familiars a les víctimes

L'espai web dedicat a la memòria democràtica publica les primeres cartes de familiars a les víctimes.

CAIB

L'espai web dedicat a la Memòria Democràtica, memoria.caib.es, publica aquest diumenge, 30 d'agost, les primeres cartes que ha rebut la Direcció General de Memòria Democràtica del Govern escrites per familiars de víctimes desaparegudes i per persones interessades en la recuperació de la seva memòria.

Es tracta de vuit cartes, en format obert, que van dirigides a Andreu Paris Martorell, Bernat Mateu Ferrer, Joan Losa Campomar, Antonio Rubio Aragon, Antonio González Rodríguez, Antoni Frau Sans, Ramón Rodríguez Quiroga, Jaume Rebassa Garcies, i als germans Joan Llabrés Martí i Miquel Llabrés Martí, víctimes del feixisme assassinades i desaparegudes.

Escrits emotius, al llarg dels quals, els fills, néts, nebots, etc. reten un sentit homenatge als seus familiars. Des d'avui es poden llegir a l'espai dedicat al Memorial de la Paraula, un projecte que neix amb la voluntat de donar veu a la ciutadania amb l'objectiu de recuperar la memòria i rompre el silenci que durant tants d'anys imposà la dictadura franquista. Per això, s'anima a participar a totes les persones, familiars o no de víctimes, que tenguin una història per contar, ja sigui a partir de fets viscuts, escoltats o investigats sobre la guerra o la dictadura franquista que vulguin recuperar la vida i història d'alguna víctima silenciada. La gent interessada disposa en el mateix espai web d'un formulari de contacte amb la Direcció General de Memòria Democràtica.

El Memorial de la Paraula és un dels projectes que va posar en marxa la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització el passat mes d'abril, a través de la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica i Bon Govern. Forma part de l'espai web memoria.caib.es per divulgar la memòria democràtica entre la ciutadania, ja sigui facilitant l'accés públic a documentació com el Mapa de fosses i el Cens de símbols de les Illes Balears, i també a través de nous serveis com la recollida de testimonis en tota mena de format —documents, talls de veu, audiovisual— de les persones que vulguin compartir vivències pròpies o records.

Les cartes es poden consultar en aquest enllaç: http://www.caib.es/sites/memoria/ca/cartes_a_les_vactimes_de_la_guerra_civil_i_el_franquisme/

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.