Setmanari d'informació local - 138 anys

La IV Jornada de Dinamització Lingüística reflexiona a sobre el canvi en les actituds lingüístiques

La IV Jornada de Dinamització Lingüística, impulsada per la Direcció General de Política Lingüística del Govern, ha reflexionat aquest dilluns entorn del canvi en les actituds lingüístiques enfront de la llengua catalana.

Segons ha informat la Conselleria d'Educació, Universitat de Recerca, la jornada ha comptat amb experts de tots els territoris de parla catalana. Els ponents han estat Bernat Joan, Isidor Marí, Nanda Ramon, Marina Massaguer, Avel·lí Flores-Mas i Mireia Trenchs, que han aprofundit en «unes certes actituds negatives enfront de la llengua catalana», segons ha indicat la Conselleria.

També s'ha parlat dels perfils i rols que tenen les persones no catalanoparlants en aquests territoris, s'han plantejat diverses problemàtiques de caràcter sociolingüístic i s'han proposat algunes mesures d'actuació.

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha estat l'encarregada de tancar la jornada. Defior ha destacat la importància de les actituds lingüístiques en els processos de normalització i ha assegurat que s'escoltarà l'opinió i les propostes dels inscrits per a concretar el tema de la pròxima jornada.

La jornada s'ha dut a terme en l'edifici ONCE de Palma amb una trentena de persones. També l'han continuat en línia uns 60 inscrits, doblegant la participació d'edicions anteriors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.