Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

MÉS defensa al Parlament un model de diversificació econòmica basat en el diàleg

El diputat de MÉS per Mallorca Joan Mas, ha defensat al Parlament la necessitat d’encarar la diversificació econòmica de manera dialogada i consensuada amb tots els agents socials. De fet, ha demanat de manera explícita «tornar gran la mesa del diàleg social i posar cadires als col·lectius que volen aportar al disseny de la recuperació». Segons el diputat ecosobiranista, aquesta tasca ha de ser una feina col·lectiva «o tornarem a travelar amb la pedra del monocultiu turístic».

Durant la darrera Comissió de Turisme i Treball, Mas ha insistit en destacar que si bé capgirar el model econòmic no serà una feina a curt termini «el que si podem fer d’aquí a final la legislatura és posar les bases per diversificar l’economia, que els treballadors i els joves que es formen o s’incorporen al mercat laboral tenguin moltes sortides i no només la del turisme o la construcció, en les seves múltiples variables».

En aquest sentit, ha destacat que des de MÉS «creim que ha arribat l’hora de començar a pensar més enllà i planificar amb l’horitzó de no tornar als més de 15.000.000 de turistes anuals, sinó amb l’objectiu de tenir un país divers econòmicament i sobretot de cada dia més ric i amb la riquesa més repartida».

De la mateixa manera ha reclamat «seguir pressionant a l’estat tots plegat per consolidar la protecció a treballadores i treballadors». Segons Joan Mas, «la recuperació i la diversificació vendrà de la ma de la formació o no serà possible una recuperació justa per tots i tornarem caure en el parany de les macro xifres positives, amb un empobriment de la classe treballadora».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.