Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana la plena jubilació per a qui hagi cotitzat 40 anys o més

MÉS per Mallorca presentarà mocions a tots els ajuntaments demanant la plena jubilació per a qui hagi cotitzat 40 o més anys i exigint la derogació dels coeficients reductors. Els regidors ecosobiranistes traslladaran d'aquesta manera les reivindicacions de l'associació ASJUBI40, col·lectiu que agrupa els afectats per aquestes penalitzacions.

En el text de la moció, es recorda que amb l'actual legislació, el col·lectiu de jubilats anticipats amb 40 anys o més de cotització pateixen una reducció en la pensió que oscil·la entre el 6 i el 8% anuals, segons els anys cotitzats. A més a més, aquesta penalització no finalitza quan el jubilat compleix amb l'edat legal de jubilació, sinó que es manté posteriorment. Es poden donar casos en què persones que hagin cotitzat més anys que altres, estiguin cobrant una pensió menor per l'únic motiu d'haver-se jubilat abans.

Per contra, hi ha altres col·lectius específics als quals s'aplica la jubilació anticipada sense cap penalització, malgrat tenir períodes de cotització inferiors als 40 anys i fins i tot inferiors als 36,5 anys que s'estableixen de manera ordinària. Alguns d'aquests col·lectius específics estan íntimament lligats amb l'estructura de l'Estat: parlamentaris o funcionaris.

Des de MÉS, s'interpreta la legislació com una discriminació molt injusta i un dany de per vida per a les persones que es jubilen anticipadament. Per això, es presentarà als ajuntaments una moció per exigir un canvi legal. De moment, l'ajuntament de Mancor de la Vall ha estat el primer a impulsar la moció i aprovar-la.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.