Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB exigeix al Govern mesures «d'urgència» per a aconseguir els objectius de la Llei de Residus

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha exigit aquest dimarts al Govern mesures «d'urgència» per a aconseguir els objectius marcats per la Llei de Residus, que estableix que els municipis hauran de reciclar en 2021 el 50 per cent de residus i el 70 per cent d'envasos.

L'entitat ha manifestat que les últimes dades del Govern sobre la gestió de residus «evidencien la urgència» amb la qual s'han d'aplicar les mesures contemplades per aquesta llei i ha destacat com a punts «prioritaris» la reducció dels residus, que hauria de baixar un 9 per cent abans de 2021 i un 19 per cent per a 2030.

Segons el GOB, aquesta reducció dels residus només serà possible si s'implanten mesures de reparació, que donin sortida a mobles i roba de segona mà; de prevenció, com la prohibició de l'ús d'utensilis de plàstic d'un sol ús; i de reparació i preparació per a la reutilització.

D'altra banda, ha criticat el sistema actual de gestió d'envasos lleugers, dels quals només es recicla un 25 per cent, perquè considera que això suposa un «desaprofitament insostenible» de recursos naturals, per la qual cosa ha exigit al Govern la creació d'un sistema de dipòsit, devolució i retorn.

Finalment, el GOB ha valorat que l'Executiu fes públics les últimes dades referents a la gestió de residus, perquè considera que és una «declaració històrica i transparent que, sigui la primera vegada que una administració autonòmica aporta dades reals del territori».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.