Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS exigeix una mesa de negociació «urgent» amb Madrid per tractar el finançament

MÉS per Mallorca reclama a la resta de partits que donen suport al Govern la necessitat «imperiosa» de reunir de manera «urgent i immediata» a la Comissió Mixta d'Economia i Hisenda entre l'Estat espanyol i les Balears, prevista a l'Estatut.

Aquesta comissió, d'acord amb Decret Llei, aprovat al congrés dels Diputats, és l'encarregada de fer el seguiment de l'aplicació del Règim Especial de les Illes Balears, segons ha recordat MÉS. Així, a través dels dos consellers que MÉS disposa al Consell de Govern, s'articularà com i de quina manera instar al Govern espanyol a «no defugir de l'estricte compliment de la legislació i participar d'una mesa de negociació per abordar tant el desplegament del REIB, com les inversions territorialitzades per part de l'Estat i el conjunt dels PGE i la seva incidència a les Illes Balears».

«Una mesa de negociació, però, que ha de comptar amb la participació directa i activa de MÉS com a membre del Govern», han assenyalat. De la mateixa manera i davant els reiterats incompliments per part del govern espanyol, MÉS ratifica la seva lleialtat institucional per defensar els interessos generals de les Illes Balears i insta, en cas de no arribar a cap acord, a acudir als tribunals amb l'objectiu de fer efectiu el REIB.

Així mateix, MÉS demanda als 8 diputats balears que votin en contra dels PGE, tant amb les negociacions com via esmenes no es reverteix la situació actual. Amb tot, i de manera paral·lela a través del senador Vicenç Vidal, al Senat, com a través dels aliats al Congrés (Compromís i ERC) es presentaran les esmenes necessàries per canviar uns pressuposts que són del tot lesius per les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.