Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS presentarà en el Congrés, a través de Compromís i ERC, esmenes als PGE

El coordinador general de MÉS Antoni Noguera, ha anunciat aquest divendres que la formació presentarà en el Congrés dels Diputats, a través de Compromís i d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), esmenes als pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

Segons ha informat Noguera aquest divendres acompanyat, telemàticament, del diputat de Compromís, Joan Baldoví, «enfront de l'infrafinançament històric que han sofert les Illes, MÉS presentarà, a través de Compromís i d'ERC una sèrie d'esmenes als PGE relatives a complir el Règim Especial de Balears (REB), la necessitat de finançament per a infraestructures hídriques i de transport públic».

«A més, aquestes esmenes es veuran reproduïdes al Senat, a través del senador autonòmic de MÉS, Vicenç Vidal», ha afegit el coordinador general dels 'ecosobiranistes' de Mallorca, qui ha assegurat que «enfront de la marginalitat pressupostària i política a la qual es vol sotmetre a Balears en un moment tan complicat de crisi sanitària que ha esdevingut en una socioeconòmica, en la qual les Balears són el territori europeu que pitjor l'ha passat i el passarà, MÉS treballa per a aconseguir una discriminació positiva, per tot els anys que ha aportat i no ha rebut».

En aquesta línia, ha lamentat, «s'ha demostrat que el 'vot útil' ha resultat ser el més inútil. Des dels diputats del PP fins als de Podemos per les Balears a Madrid han mostrat la nul·la influència de les Illes en la Cambra Baixa. Any rere any l'arxipèlag continua a la cua en inversió, s'incompleix el REB i no s'escolta la veu dels ciutadans de l'arxipèlag».

Per això, ha avançat, «treballam per a crear una marca estable que pugui presentar-se a Madrid de manera perdurable en el temps, per a enfortir vincles i negociar d'una manera més fructífera. Per a això s'ha parlat amb MÉS per Menorca, Ara Eivissa i s'està en converses amb Gent per Formentera. S'espera que en el primer trimestre de l'any que ve pugui presentar-se. Ha de ser l'esperança de donar la volta a aquesta situació de falta de veu de les Balears en el Congrés».

Finalment, ha reflexionat Noguera, «que votessin els diputat de les Balears respecte al que sigui bo per a les Illes. Hauria de ser un exercici de transparència que el comuniquessin i se sabés si votaran atenent els interessos de les Balears o dels seus partits a Madrid».

Baldoví posa el seu escó en el Congrés «a disposició de les Balears»

Per part seva, el diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha defensat que l'aliança del partit del País Valencià amb MÉS és «lleial i no de conveniència, a més de forta, duradora i productiva».

En aquesta línia, ha assegurat, «quan Compromís va accedir al Congrés tenia clar que el seu escó l'anava a posar a la disposició de molts territoris, evidentment també d'un germà com a les Balears» perquè, ha afegit, «un diputat, a vegades, resulta imprescindible».

Així ho ha demostrat Compromís, ha incidit el seu diputat a Madrid, qui ha recordat que «en l'acord d'investidura amb el PSOE, es va exigir que ells complissin una sèrie de reivindicacions, algunes de les quals es recullen en aquests PGE».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.