Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern diu que Anticorrupció «ja va concloure que no existia cap irregularitat» en el plus de Riera

La portaveu del Govern Pilar Costa, ha insistit aquest dilluns que l'Oficina Anticorrupció «ja va concloure que no existia cap irregularitat» en el plus de la directora general d'Innovació del Govern, Nuria Riera, i ha demanat «deixar treballar» a les institucions.

Així s'ha expressat Costa en resposta a una pregunta dels mitjans sobre aquest assumpte, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern.

Cal recordar que l'Oficina va advertir en un informe que Riera hauria incomplit el codi ètic del Govern en rebre el plus de 22.000 euros, per a alts càrrecs amb residència fora de Mallorca, malgrat tenir un habitatge en propietat a Palma.

L'Oficina va detectar que, poc després d'eleccions de maig de 2019, Riera va canviar el seu empadronament de Palma a Eivissa. Després de requerir a la directora general d'Innovació una certa documentació, l'Oficina va constatar que tenia un habitatge en lloguer en la capital balear.

Davant aquests fets, Anticorrupció ha conclòs que, encara que no s'hagi incomplit la llei, sí s'hauria produït una vulneració del codi ètic, en considerar que no s'hauria d'haver sol·licitat aquest plus tenint un habitatge en propietat a Palma.

Costa ha rebutjat comentar el cas assenyalant que el vicepresident Juan Pedro Yllanes, del qual depèn el càrrec de Riera, «ja va fer declaracions en el seu moment». En aquest sentit, la portaveu ha expressat el respecte pel treball de l'Oficina però ha demanat permetre que «les entitats que han de fer les valoracions puguin treballar amb tranquil·litat».

En aquest cas, la valoració queda en mans de la Comissió d'Ètica Pública. Anticorrupció reclama que Riera retorni els diners rebuts pel plus.

Quadres i honors dels Borbons

D'altra banda, Costa ha respost una altra pregunta relativa a la retirada de quadres dels Reis Emèrits que proposa MÉS en el Parlament, després d'anunciar la Fiscalia una nova recerca d'Anticorrupció sobre Juan Carlos I.

La portaveu del Govern no ha entrat a valorar la proposta subratllant que correspon als grups parlamentaris, i ha aclarit que l'assumpte no s'ha tractat entre els membres del Govern -respecte als possibles quadres o plaques que pugui haver-hi en els edificis del Govern, per exemple-.

En tot cas, Costa ha recordat que la retirada d'honors i distincions oficials està regulada per llei, i que requereix d'una sentència condemnatòria ferma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.