Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB s'oposa «frontalment» a la congelació dels sous dels treballadors del Govern

Esquerra Unida a les Balears ha apuntat aquest dimecres que s'oposa «frontalment» a la congelació dels sous dels treballadors de l'administració autonòmica que anuncià l'Executiu el passat mes d'agost i que actualment s'ha materialitzat.

Segons la formació aquesta mesura «unilateral», EUIB «no la pot compartir ni en el fons ni en la forma. En el fons, perquè les retallades, siguin quines siguin no són una solució a la crisi, però és que a més, pel 2021 s’han aprovat pel Govern, uns pressupostos que són els més importants , quantitativament parlant, de la història de la nostra autonomia, uns 5.100 milions d’euros i el 2% de puja als treballadors públics te un cost d’uns 38 milions, més o manco un 0’7%. No és una gran quantitat, cert, però són uns doblers que deixaran d’estar en circulació, volem dir que, són al cap i a la fi una quantitat que potser aquests treballadors públics podien haver destinat a l’adquisició de queviures, oci, restauració, viatges etc i per tant en no ser-hi, també té una repercussió negativa pel sector privat. Si alguna cosa va quedar més que palès la crisi de 2008, és que les retallades no serveixen per reactivar l’economia, tot el contrari».

En aquest sentit, han denunciat que els treballadors de l'administració autonòmica «seran els únics que no veuran aquest increment salarial, ja que els diferents consells i ajuntaments ja han realitzat l’increment». En paraules del coordinador de la formació, Juanjo Martínez «després de l’esforç que han fet totes les treballadores públiques, cal fer-les costat, ben igual que elles ho feren quan tot estava tancat i sortíem a aplaudir-los al balcó. Des d’EUIB no ens quedarem aturats i prepararem les iniciatives pertinents al parlament per assolir el compliment dels acords que hi ha signats. El Govern ha de donar exemple».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.