Setmanari d'informació local - 138 anys

Stop Desnonaments es manifesta a Son Gotleu per reclamar lloguers socials dignes i acabar amb «la violència immobiliària, institucional i policial»

Un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte a Son Gotleu per reclamar un lloguer social digne. | Stop Desnonaments

Stop Desnonaments ha exigit aquest dissabte, a través de la celebració d'una manifestació al barri de Son Gotleu de Palma, la paralització de desnonaments, la creació de lloguers socials; així com que es donin solucions al que han qualificat de «violència immobiliària, institucional i policial».

Segons ha informat un coportaveu de la Plataforma, Joan Segura, «prop d'un centenar de persones s'han manifestat amb l'objectiu que es paralitzin els desnonaments mentre duri la pandèmia de la COVID-19 i més enllà d'ella».

Stop Desnonaments ha justificat la manifestació pel fet que el passat 17 de novembre «un agent judicial li va proferir a un policia el comentari 'no serviu per res' demostrant l'interès desmesurat de la comissió per executar el llançament, malgrat que el procurador del banc i del fons voltor tenia ordres directes de suspendre el llançament si hi havia menors en el domicili i el menyspreu provocador a la Policia Nacional buscant incitar actuacions més violentes».

En aquesta línia, Segura ha lamentat que «alguns agents judicials i policies estan intentant executar llançaments amb més interès i més ferotgia que la banca i els fons voltors, que sí que temen per la seva reputació».

Enfront d'aquestes situacions, el barri de Son Gotleu ha decidit mobilitzar-se i «marcar el camí de la lluita per l'habitatge a la resta de barris i pobles de Mallorca». «Fa falta habitatge i lloguer social per a les famílies que s'enfronten a la possibilitat de ser desnonades», ha incidit Segura.

Per tot això, ha emfatitzat el coportaveu de la plataforma, «demanem a l'Ajuntament de Palma, al Govern i al Govern central que actuïn». «No pot ser que el Govern de la Generalitat sigui l'únic que s'enfronti al Constitucional i faci més polítiques d'habitatge que un Govern balear d'esquerres», ha dit Segura, qui ha afegit que «les propostes d'Unides Podemos són insuficients, perquè en cas d'aconseguir suspendre els desnonaments seria de forma molt temporal».

Amb tot, la mobilització d'aquest dissabte ha estat només la primera d'una sèrie d'altres accions de protesta previstes per a la setmana vinent. Per exemple, aquest pròxim dilluns 23 de novembre Stop Desnonaments protestarà davant de diversos desnonaments o intent d'ells, en els quals «hi ha implicada una família de propietaris del barri de Son Gotleu que presumptament compren habitatges a bancs per desnonar a famílies treballadores, fins i tot amb menors i discapacitats».

A més, dissabte que ve hi ha convocada una protesta que partirà des de la plaça del Parc de l'Esperança de Son Gotleu, al costat del centre de salut i marxarà fins a la plaça de Cort, passant per Pere Garau, plaça de les Columnes i Sa Gerreria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.