Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern aprova constituir la comissió interdepartamental de canvi climàtic

El Govern ha aprovat aquest divendres la constitució de la comissió interdepartamental de canvi climàtic, després que a l'octubre s'aprovés la seva creació.

Segons ha informat el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, en roda de premsa, «amb l'aprovació de la constitució de la comissió interdepartamental es fa un pas més per a implementar un instrument legislatiu molt important, com és la llei de canvi climàtic i transició energètica de l'Executiu».

Aquesta comissió estarà integrada per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius; per la de Model Econòmic, Turisme i Treball; per la d'Agricultura, Pesca i Alimentació; per la de Medi ambient i Territori; per la de Salut i Consum, la d'Educació, Recerca i desenvolupament i per la d'Habitatge i Mobilitat.

«Això demostra que les polítiques contra l'emergència climàtica declarada pel Govern balear a principi de la legislatura són transversals», ha destacat Yllanes, qui ha asseverat que «el que es pretén amb aquesta comissió interdepartamental és precisament coordinar el treball d'aquestes Conselleries que estan relacionades d'alguna manera amb el canvi climàtic».

A més, ha afegit, «s'ha tengut l'oportunitat de consultar a totes aquestes Conselleries sobre el projecte del decret de petjada de carboni a Balears, a la qual, per unanimitat, es continuarà donant una tramitació legislativa; així com s'ha parlat de la implementació del Pla de Transició Energètica i Canvi Climàtic de les Balears».

Així doncs, ha qualificat aquesta reunió de «molt important» atès que demostra, ha posat l'accent, que «es treballarà per coordinar la labor de cada Conselleria per a aconseguir un futur millor i per a aconseguir els objectius molt exigents de la Unió Europea per a reduir gasos d'efecte d'hivernacle».

També, ha continuat, aquesta trobada ha permès demostrar que «la llei de canvi climàtic no era només aprovar un text legislatiu; així com que la principal preocupació del Govern és l'emergència climàtica».

Projecte del Decret de la petjada de carboni

D'altra banda, respecte als primers passos que donarà la comissió que s'ha constituït aquest divendres, el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius ha destacat el projecte del decret de petjada de carboni a les Balears.

Sobre aquest tema, ha valorat que «es diferencia del registre que es vol implementar en l'Estat en què a les Illes serà obligatori per a les grans i mitjanes empreses inscriure's».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.