Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern finançarà part de la instal·lació dels mesuradors de CO₂ a restaurants

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha anunciat aquest dijous que el Govern finançarà amb 800 euros part de la instal·lació dels mesuradors de CO₂ en restaurants i bars.

Després de la reunió amb els representants del sector de la restauració de CAEB i PIMEM, i dels sindicats CCOO i UGT, per a informar-los de les actualitzacions en seguretat adoptades aquest dimecres pel Govern, Negueruela ha especificat, a més, les ajudes del Govern per a finançar els sistemes de purificació d'aire.

Així, Negueruela ha indicat que l'Executiu posarà en marxa una convocatòria d'ajudes per a facilitar la instal·lació de mesuradors de CO₂ i de sistemes de purificació de l'aire, dirigides al sector de la restauració, i que «ha de contribuir a combatre l'expansió del virus».

Al mateix temps, el conseller ha sol·licitat «responsabilitat a totes les parts» perquè les mesures siguin «respectades per tot el món i incrementar així la seguretat» en l'àmbit de la restauració. «O som especialment responsables ha puntualitzat l'o no tendrem economia», ha remarcat.

En concret, s'habilitarà una ajuda de 800 euros per a les empreses de restauració sol·licitants, que adquireixin o instal·lin sistemes de ventilació i purificació de l'aire i que comptin amb menys de 20 treballadors, ja que és una ajuda dirigida a la petita empresa de restauració.

Per a obtenir-la, els empresaris podran sol·licitar-la aportant una declaració responsable de la seva instal·lació. El termini per a demanar aquestes ajudes és a partir del 21 de desembre, i es podrà fer de manera telemàtica en la seu electrònica del Govern.

Tècnicament, l'objectiu, segons Negueruela, és llançar «una sèrie d'ajuts» per a les empreses que inverteixin en sistemes de depuració i ventilació i puguin garantir que l'establiment, en el seu interior, presenta una puresa inferior a 800 partícules de diòxid de carboni per milió de partícules, que són els paràmetres que ara mateix defineix el Ministeri de Sanitat com un ambient segur.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.