Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS celebra que la futura Llei d'Educació «blindarà el català» a l'ensenyament

Aquest dimarts s'ha presentat l'avantprojecte de Llei d'Educació de les Illes Balears. Segons han informat des del Govern tracta d'un text que «dona cobertura legal a un marc educatiu propi».

Entre d'altres, proposa impulsar l'educació en l'etapa 0-3 anys, reduir les ràtios fins un 10% en dos anys o donar una empenta a la FP. També determina que, en 8 anys, s’ha d’arribar a un increment de recursos per a Educació de fins a un 5% del PIB.

Un altre dels punts destacats és el referent al model lingüístic. MÉS per Mallorca ha celebrat que la futura llei «blindi la llengua catalana al sistema educatiu». Així, el text deixa clar que s’ha d’establir un mínim del 50% del còmput horari en català. També que és la llengua vertebradora de l’ensenyament.

Segons ha explicat la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, «dóna estabilitat al model lingüístic ja que converteix allò que ara és un decret en una llei». Vilaret ha recalcat que «la llengua catalana és fonamental per a la cohesió social i, per això, cal que tengui un paper estructural en el si del model educatiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.