Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 estrenarà una sèrie documental sobre la vida del Rei espanyol Juan Carlos I

28/12/2020 Imagen promocional de la serie documental sobre la vida del Rey Juan Carlos en Mallorca que IB3 Televisión estrenará en 2021. POLITICA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES SOCIEDAD IB3 TELEVISIÓN | IB3 TELEVISIÓN

La cadena pública de televisió IB3 estrenarà el 2021 la sèrie documental 'El Rei Joan Carlos I, mitja vida a Marivent', una peça de cinc capítols que narra la relació del rei emèrit amb Mallorca, així com la influència i les conseqüències que va tenir el seu presència en aquesta illa.

Aquesta sèrie investiga els orígens de les estades del rei a l'illa, que van començar quan era petit i va visitar Mallorca per passar l'estiu a Valldemossa amb la seva família, moment en el qual «es va forjar un vincle indeleble», ha explicat aquest dilluns la cadena de televisió en una nota de premsa.

Així mateix, ha recordat que l'ara rei emèrit va tornar a Mallorca quan era príncep, fet que va fer que establís la seva residència d'estiu a Marivent, lloc pel qual han passat altres personalitats internacionals, com la reina d'Anglaterra i algun que un altre president de Govern central espanyol.

L'equip d'investigació encarregat de realitzar aquest documental ha viatjat per diverses zones nacionals i internacionals, entre les quals destaquen Suïssa i França, amb la intenció de trobar testimonis que visquessin aquesta època en primera persona, per mostrar la figura del rei emèrit des dels seus inicis fins a l'actualitat.

Entre aquests testimonis, figuren amics de la infància de el rei Joan Carles, investigadors, periodistes, historiadors i especialistes en la seva figura a la Casa Reial espanyola, entre els quals destaquen Maruja Torres, Matías Vallés, Jaime Peñafiel, Jaime Carvajal i Urquijo, Sylvain Besson i Natalia Junquera, entre molts altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.