Setmanari d'informació local - 138 anys

Neix EL MOOD, una revista digital en valencià que vol ser una referència per als joves

Plataforma per la Llengua presenta EL MOOD, una revista digital en valencià destinada als més joves. L’entitat busca reforçar l'espai comunicatiu en la llengua pròpia en l'àmbit digital, on els joves passen gran part del seu temps cada dia. El projecte, per al seu llançament, ha tingut el suport de la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Amb EL MOOD, Plataforma per la Llengua vol ajudar a consolidar i expandir un ecosistema de creativitat juvenil en valencià i situar aquesta llengua en un lloc preeminent en les pantalles dels infants, joves i adolescents valencians. Es pretén facilitar la identificació i promoció de lideratges creatius de joves en valencià que puguin ser referents per als més joves.

L'essència d'aquest mitjà de comunicació juvenil -dirigit a un públic entre 13 i 30 anys- és a internet, amb el suport d'una pàgina web dinàmica i de contingut que s'adapti a les diferents xarxes socials. La responsable de Plataforma per la Llengua, Susanna Pérez, ha recordat que «tot i comptar amb un teixit de creadors de contingut en la nostra llengua, no disposem d'un espai concret com EL MOOD. Per aquest motiu, volem donar veu als referents del sector més jove de la població». Finalment, Susanna Pérez ha explicat que «l'equip de la revista són persones joves, des de les seves creadores fins als col·laboradors i a les persones que estan darrere el projecte».

L'equip directiu del projecte està conformat pel trio de periodistes valencianes Marta Meneu, Carmen Alonso i Maria Devesa, creadores del pòdcast «Deparkineo», que el 2023 va guanyar el Premi Sonor a Millor Pòdcast Conversacional, i va ser triat com el millor podcast del País Valencià. Comptarà, també, amb més d'una trentena de col·laboradors que s'encarregaran de generar contingut interessant per a la joventut cada setmana.

EL MOOD serà accessible també des del punt de vista participatiu: es donarà veu a qualsevol creador que vulgui formar-ne part. Així doncs, EL MOOD és un espai transmèdia estructurat com una revista juvenil. A més a més, «la revista, que també està present a les xarxes socials, vol ser un motor de creació de contingut professionalitzat en la nostra llengua. Hi haurà varietat en temàtiques i formats que s'adapten a cada plataforma i al consum juvenil», assenyala Carmen Alonso, també del trio gestor de la revista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.