Setmanari d'informació local - 138 anys

Creus que Prohens hauria de convocar eleccions anticipades després de la implosió del grup de VOX?

Prohens veu perillar els equilibris parlamentaris per a poder governar. | Foto: Europa Press

La notícia de la setmana ha estat, sens dubte, la implosió de la sucursal del partit neofeixista VOX a les Balears. Cinc diputats s'han rebel·lat contra l'estructura del partit i han expulsat del grup parlamentari Grabriel Le Senne, president del Parlament, i Patricia de las Heras, dirigent del partit a les illes. Tot seguit, la direcció del partit d'Abascal ha expulsat els diputats díscols. Un teatre esperpèntic que tindrà conseqüències per a la governabilitat.

Encara que la situació s'ha volgut reconduir i sembla que s'ha proposat una treva, el cert és que es tracta d'una situació del tot insòlita. Cincs diputats 'trànsfugues' prenen el control del grup parlamentari i expulsen els màxims dirigents del partit. Els rebels asseguren que no volen sortir de VOX, però el cert és que ja estan amonestats per la direcció estatal del partit d'extrema dreta.

Mentrestant, han sortit informacions en les quals De las Heras acusa Jorge Campos d'enriquir-se a través del partit, alhora que l'acusa d'haver fet «pràctiques mafioses» per a treure rèdit de l'estructura territorial de VOX. Molts càrrecs municipals d'ultradreta s'han vist aquests dies sorpresos i molestos per la situació que viu el partit i han reclamat un relleu en la direcció de la formació.

Ara bé, la pregunta clau és com pot afectar aquesta crisi de VOX a l'estabilitat del Govern de Marga Prohens. El PP, per ara, ha descartat convocar eleccions anticipades, però el cert és que necessita els cinc vots d'aquests diputats 'trànsfugues' per a poder governar. Tot un maldecap per al Consolat de la Mar que mira amb estupor com l'extrema dreta es baralla entre ella i es torna cada vegada més un soci inestable i poc fiable.

Davant aquesta situació, dBalears demana als seus lectors si consideren que Prohens hauria de convocar eleccions anticipades després de la implosió del grup parlamentari de la sucursal neofeixista de VOX. Les possibles respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, no pot sostenir el Govern amb trànsfugues.

-No, Prohens serà capaç de reconfigurar una majoria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.