Setmanari d'informació local - 138 anys

Aquest dimecres, Sumar presenta al Congrés el seu Pacte d'Estat turístic per a regular els creuers i implementar ecotaxes

La Comissió d'Indústria i Turisme del Congrés debatrà i votarà aquest dimecres un Pacte d'Estat turístic proposat per Sumar que suggereix la regulació de l'arribada massiva de creuers, establir ecotaxes vinculades al sector i reduir l'obertura de comerços els diumenges.

Pacte d'Estat per un Turisme Just, Sostenible i Inclusiu 2024-2030 és el nom de la iniciativa que recull un paquet de mesures basat en el treball decent, el dret a l'habitatge, les infraestructures de proximitat i transport sostenible, l'adaptació i mitigació del canvi climàtic, la identitat, cultura i patrimoni dels territoris i la diversificació econòmica, finançament de serveis públics i fiscalitat.

Amb el seu pla, Sumar també vol que el pla compti amb mecanismes de seguiment i avaluació independent de polítiques públiques de les quals s'hauria de donar compte a la Comissió d'Indústria i Turisme al Congrés, al diàleg social i la Conferència Sectorial de Turisme.

A través del pilar relatiu al treball, el grup plurinacional aposta per reduir la jornada laboral, acabar amb la cultura empresarial de les hores extra i condicionar l'obtenció de fons públics a la millora salarial o la lluita contra el canvi climàtic. També aposten per continuar pujant el salari mínim, reduir la jornada laboral i tancar els comerços de grans afluències turístiques en festius.

En matèria d'habitatge, Sumar vol posar fi a les 'Golden Visa', un visat de nacionalitat espanyola concedit a aquelles persones que compren una casa a Espanya per un valor superior als 500.000 euros. Els de Yolanda Díaz també volen regular els lloguers i ampliar el parc d'habitatge públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.