Setmanari d'informació local - 138 anys

Critiquen que l’única menció a la joventut de Le Senne en el discurs del Dia de les Illes Balears hagi estat per a atacar el català

En la celebració institucional del Dia de les Illes Balears al Parlament, el seu president, Gabriel Le Senne (VOX), ha pronunciat un discurs «totalment desencertat, clarament partidista i allunyat de la neutralitat institucional i la solemnitat que requeria dit acte», ha valorat el Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB).

Denuncien que Le Senne s’ha referit a la joventut únicament com a eina per atacar la llengua catalana, «vinculant la regressió entre els joves de la llengua pròpia a la seva suposada imposició política, tot assenyalant que 'se puede llevar el caballo al río pero no obligarle a beber'».

El Consell de la Joventut de les Illes Balears, presents en l’acte, condemnen aquestes paraules i han trobat necessari comunicar que:

  • «Lamentam profundament que l’única menció a la joventut que ha cregut convenient fer el senyor president sigui per atacar la llengua pròpia, quan també ha parlat d’habitatge, de les dificultats laborals o de la realitat socioeconòmica. L’Anuari de la Joventut en el qual vol basar els seus arguments, deixa palesa les dificultats en tots aquests àmbits i li convidam a fer-ne una lectura menys esbiaixada dels seus articles.
  • Insistim que el model d’immersió lingüística és el millor garant d’una correcta integració social dels joves i de tothom que vengui a viure a les Illes i que s’ha de seguir promoguent la normal convivència entre el castellà i el català com reconeix l’Estatut, i també diverses resolucions pròpies del CJIB. És incoherent que el president hagi valorat positivament la diversitat lingüística d’aquesta terra quan ataca el marc que guareix aquesta diversitat i el seu partit du a terme accions contràries a la normalització de la llengua pròpia. Tampoc ha estat adient fer-ho després de la lectura de l’article 4 de l’Estatut per part d’un estudiant, o de recordar la figura de Jeroni Albertí».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.