Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern desorienta propis i estranys amb el pla de segregació d'alumnes

57737

El Govern ha aconseguit desconcertar tothom amb l'esborrany de la resolució del conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, per a l'aprovació del Pla de segregació d'infants de les Balears per raó de llengua.

Segons l'esborrany, els centres en els quals un 20 per cent d'alumnes de cada nivell i etapa educativa demanin sumar-se al Pla Pilot de segregació, s'hi podran acollir.

«Si es tracta d'un grup reduït serà d'un mínim de cinc alumnes», precisa l'esborrany, segons el qual els centres que sol·licitin adherir-se al Pla hauran, a més, de garantir la idoneïtat de les instal·lacions i adequar les seves mesures organitzatives i metodològiques.

Els centres educatius interessats a adherir-se al Pla --públics i concertats-- hauran de presentar una proposta de modificació del Projecte Educatiu, que haurà de comptar amb l'aprovació del claustre. Els centres públics hauran d'acreditar a més que el Consell Escolar dona suport a la Proposta per majoria de dos terços. D'igual manera, els centres que vulguin sumar-se al Pla hauran d'aportar a la Conselleria una estimació del nombre d'alumnes participants.

Una vegada valorades les sol·licituds d'adhesió per la comissió de selecció, que haurà de constituir-se per a vetllar pel compliment dels requisits de la convocatòria, els centres admesos hauran d'aplicar el Pla, «sempre garantint un mínim del 50 per cent de les àrees d'ensenyament en llengua catalana».

L'esborrany apunta així mateix al fet que el Pla Pilot s'implementarà durant tres cursos escolars, a comptar a partir del curs 2024-2025 per als centres d'educació primària i del curs 2025-2026 per als d'educació secundària obligatòria, que així ho sol·licitin.

La Conselleria d'Educació es compromet en aquest esborrany a dotar els centres amb els mitjans necessaris per a participar en el Pla i fer una avaluació diagnòstica als centres adherits, tant per conèixer la situació inicial dels alumnes --a l'octubre de 2024, als de quart de primària i a l'octubre de 2025 als de segon d'educació secundària-- com al final de l'aplicació del Pla en tast etapa --en finalitzar el curs 2026-2027, als alumnes de sisè de primària que hagin completat el Pla i en el curs 2027-2028 als de quart d'ESO-- per a determinar la seva evolució i nivell de competència lingüística en llengua catalana i llengua castellana i fer una valoració comparativa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.