Setmanari d'informació local - 138 anys

OCB: «L'eliminació del requisit de català a l'Administració és una nova concessió de Prohens a l’extrema dreta antimallorquina, a una minoria fanàtica»

PP i VOX ja tenen pràcticament tancat l'acord perquè el català deixi de ser un requisit a tots els llocs de l'Administració de les Illes Balears. Així ho ha donat a conèixer l'Ultima Hora aquest dimarts.

Segons han assenyalat, és imminent l'anunci d'aquest pacte entre dreta i extrema dreta per a arraconar el català a la Funció Pública i que només s'exigeixi en llocs concrets i específics de funcionaris.

Davant d'aquesta notícia, l'Obra Cultural Balear (OCB) denuncia que la presidenta del Govern, Marga Prohens, «relega la llengua pròpia a una llengua de segona categoria i, en conseqüència, fa dels mallorquins que en volem fer ús uns ciutadans de segona, sense opció d'exercir els nostres drets».

L'entitat assegura que Prohens està «disposada a dinamitar tots els consensos, continua amb la seva ofensiva contra la llengua catalana i persisteix en la seva política de confrontació lingüística». I apunten que «hi plantarem cara, als tribunals i al carrer».

L'OCB assenyala que es tracta «d'una nova mesura regressiva contra la llengua catalana i contra la majoria social, que no figurava en el programa electoral del PP Balears; una nova concessió de Marga Prohens a l’extrema dreta antimallorquina, a una minoria fanàtica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.