Setmanari d'informació local - 138 anys

La Policia espanyola diu al Govern que és possible que tengui micròfons espies, però li «recomana» que ho investiguin detectius privats

El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, va contractar una empresa de detectius per revisar possibles sistemes d'escolta o micròfons que pogués haver-hi instal·lats en els despatxos de la Conselleria.

Així ho han confirmat aquest divendres fonts pròximes, detallant també que la citada contractació, pagada amb doblers públics, es va dur a terme al setembre, poc després del canvi de Govern, tal com ha avançat el diari Última Hora.

Aquestes mateixes fonts han destacat que és una pràctica habitual que les administracions contractin aquest tipus de serveis per a revisar micròfons o ordinadors intervinguts, per exemple.

Recomanació de la Policia espanyola

De la seva banda, el portaveu del Govern ha negat la contractació de detectius per a cercar possibles micròfons o escoltes en altres conselleries, al marge de la d'Empresa, Ocupació i Energia, la contractació de la qual, segons han dit, va estar motivada per recomanació policial.

Així ho ha justificat aquest divendres en roda de premsa el portaveu de l'Executiu, Antoni Costa, preguntat pels mitjans de comunicació sobre aquest tema. «No consta que en cap altra conselleria s'hagi fet aquesta tasca d'investigació», ha matisat.

Seguidament, ha aclarit que la contractació de detectius a la Conselleria d'Empresa es va fer arran d'una recomanació de la Policia espanyola «perquè es fes aquesta tasca».

Les conclusions es varen donar en un informe intern, «que va determinar que en aquest moment no hi havia micròfons, però sí que va poder-n'hi haver», ha finalitzat Costa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.