Setmanari d'informació local - 139 anys

[VÍDEO] Un incendi en un vaixell que anava de València a Palma obliga a evacuar els passatgers i provoca retards

Aquest dilluns, el vaixell de la naviliera italiana GNV que cobria la ruta entre València i Palma, de nom Tenacia, amb 411 persones a bord, ha quedat a la deriva a 53 milles de Sa Dragonera per un incendi en la sala de màquines, que s’ha saldat sense ferits.

Els passatgers han hagut de ser evacuats cap al port de València.

El vaixell accidentat portava 350 passatgers i 61 tripulants. L’incendi s’ha produït al voltant de les 02.30 en la zona de màquines, en una de les sales tècniques accessibles únicament al personal autoritzat. Després d’haver-se detectat, el buc ha emès un avís d’emergència.

El personal de la naviliera i l’equip de bombers del buc han apagat el foc amb l’equipament de l’embarcació. Aplicant els protocols de seguretat, els passatgers a bord han estat informats immediatament i reunits en punts de trobada. Cap de les zones per a passatgers s’ha vist afectada per les flames i no hi ha ferits.

Salvament Marítim ha mobilitzat la Salvamar Acrux des d’Eivissa, la Salvamar Llibertes de Port Portals, la SAR Mesana des de Palma i el Marta Mata de Castelló, així com els helicòpters Helimer 221, 207 i 203. L’aeronau va traslladar tres bombers de la Generalitat de Catalunya a bord del Tenacia.

A més, el vaixell Abel Matutes de Baleària està també detingut en els voltants, des de la matinada, per si fos necessari evacuar els passatgers del Tenacia. Aquest era l’únic buc en la zona que podia prestar assistència i l’Autoritat de Coordinació Marítima responsable territorialment de la gestió de les activitats de rescat (MRCC) va determinar que es quedàs al lloc, interrompent el seu trajecte L'incident ha suposat endarreriments en l’operativa tant de GNV com de Baleària al llarg del dia. Baleària ha demanat disculpes als passatgers, que ja han estat informats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.