Setmanari d'informació local - 139 anys

Tòfol coneix al jove que apadrinà fa 20 anys

En el seu viatge a l'Índia visita la feina de la Fundació Vicenç Ferrer i participà a un camp d’atletisme i un Trail

Molts reptes d’altura s’ha proposat i ha superat al llarg de la seva carrera Tòfol Castanyer. Però l’atleta ‘solleric’ de carreres de muntanya tenia un compte pendent. Allà per 2004, fa ja vint llargs anys, al costat de la seva dona va apadrinar de la mà de la Fundació Vicente Ferrer a un nen que avui ja és un home de 27 anys. Amb un treball com a electricista i una vida canalitzada gràcies al suport que l’entitat realitza en Anantapur (l’Índia), fins on l’esportista ha viatjat per a poder conèixer i abraçar al seu «fillol»: Akbarbasha.

I ho va fer, amb enorme emoció i portant la foto que durant anys va formar part del paisatge de la llar de Tòfol i la seva família. Van ser uns minuts carregats de sentiment, en els quals la barrera de l’idioma va quedar a un costat. Alguna cosa els unia des de feia temps i el cercle s’ha tancat. Però Castanyer tenia una proposta especial per a Akbarbasha, sorprès per aquesta inesperada visita, a la qual espera donar continuïtat Tòfol coneixent a un altre nen que han apadrinat posteriorment.

Tòfol va ficar en la seva motxilla rumb a l’Índia amb un parell extra de sabatilles. Anava, a més de per a conèixer a Akbarbasha, per a veure de primera mà la labor de la Fundació Vicente Ferrer, amb la meta de disputar la Anantapur Ultramarathon, prova no competitiva que es va celebrar els dies 23 i 24 de gener i el lema solidari del qualera «1 quilòmetre, 1 vida». Per davant, tenia 170 quilòmetres a recórrer en un espai de 20 hores per equip que poden formar fins a quatre integrants. Akbarbasha va córrer amb ell.

Les vivències de Tòfol Castanyer a l’Índia es plasmaran en un documental que vol presentar als nens i nenes de Mallorca, perquè coneguin com es viu en aquella zona del planeta i visibilitzar a l’una el treball que la Fundació Vicente Ferrer duu a terme amb diferents col·lectius de població. Ha tingut l’oportunitat fins i tot de departir amb els veritables protagonistes participant a un camp d’entrenament d’atletisme dirigit a noies amb discapacitat visual diversa, al costat d’una xerrada il·lustrativa i compartir experiències.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.