Setmanari d'informació local - 139 anys

Moner diu que es crearà una marca per a la taronja de Mallorca i Sóller

Presidí a la Cooperativa la presentació als socis de l'envasadora d'oli

La cooperativa Sant Bartomeu presentà dijous als socis les primers reformes efectuades en el sistema de producció de l'oli que ha envestit la nova junta directiva presidida per Jaume Orell. En un acte obert als membres de la cooperativa al que hi assistirien la consellera d'Agricultura i pesca, Margalida Moner, el batle Carles Simarro es presentà la nova planta embotelladora i etiquetadora d'oli de denominació d'origen i el projecte de nova tafona adaptada a les necessitats dels petits productors de la Vall però també a les exigències de la comercialització de la D.O. En l'acte també varen intervenir el batle de Sóller, Carles Simarro, que agraí a la Consellera la col·laboració del Govern, i el Fill Il·lustre de Sóller Pere A. Serra, també membre de la cooperativa com a propietari de cultius de cítrics. En la seva intervenció, Pere A. Serra reclamà altre cop més ajuts per a la taronja sollerica i demanà als governants que «per favor, no tornin a consentir que a la Vall de Sóller hi hagi horts de tarongers secs i abandonats», tot recordant el paper dels cítrics en el renom de la Vall arreu del món. En aquest sentit la Consellera llançà també la proposta de seguir treballant per aconseguir una marca de qualitat per a la taronja mallorquina, un projecte que fins ara no ha arribat a bon port i en el qual els pagesos i els cítrics de la vall i jugaran un paper fonamental. D'altra banda, la nova tafona estarà en funcionament en pocs mesos, mentre que la planta envasadora ja està operativa. El president de la cooperativa, Jaume Orell, mostrà les reformes ja executades a les autoritats i als socis i passà revista a la història de la producció d'oli a la Vall, defensant la necessitat d'adaptar la producció i comercialització a les necessitats actuals del mercat. La consellera d'Agricultra recordà el recolzament que aquesta iniciativa ha tengut per part de la Conselleria amb una ajut econòmic d'uns 300.000 euros i altres 100.000 que cobriran un 70% de l'obra civil efectuada. Segons Moner, «amb aquesta intervenció anam en la línia del nostre objectiu de millorar la qualitat de l'oli d'oliva D.O. que en els darrers anys ha tengut un espectacular augment de consum gràcies també a la bona acceptació que ha tengut entre el sector hoteler rural i agroturístic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.