Setmanari d'informació local - 139 anys

Iniciativa de profit a la Vall: 5.000 menús amb taronja

Els organitzadors de les Jornades de la taronja de Sóller valoren molt positivament l'acollida que ha tingut enguany. La nova fórmula es podria exportar ara també a la Fira de l'oli i el gerret

 Els restaurants de la Vall que han participat en la Fira de la taronja, entre els dies 6 i 21 de juny, han despatxat en aquestes dates 5.000 menús realitzats amb aquest producte com a base. Aquesta important dada va ser donada a conèixer dimecres per la regidoria de Promoció Econòmica de Sóller. El seu titular, Miquel Gual, ho qualificà de "gran èxit" els resultats, ja que aquest projecte que té com a finalitat la conservació del nom de la vall lligat als dels cítrics i la conservació dels horts de tarongers amb la revalorització d'aquest producte. Per Miquel Gual, "que els 15 restaurants sollerics hagin venut 5.000 menús, a 15 euros, en temps de crisi crec que és una molt bona notícia i és la principal garantia que la Fira de la taronja té el futur garantit, de la qual cosa finalment se'n beneficiaran els horts de la vall". El regidor atribuí bona part de l'èxit a la nova fórmula de l'esdeveniment que enguany, per primera vegada s'ha allargat per espai de dues setmanes. Per aquest motiu, ara els organitzadors valoren la possibilitat d'exportar aquesta idea a la Fira de l'oli i el gerret, el proper hivern. Aquesta segona iniciativa també té la finalitat de promoure el consum de dos productes locals de qualitat, un d'ells ja valorat, l'oli, però no tant el segon, el peix.

 Confitura de taronja

Però l'èxit de la Fira de la taronja no es circumscriu només als restaurants que hi han participat (que en la diada inaugural ja serviren milers de tapes a 1 euro elaborades amb cítrics de la Vall). Una altra de les entitats coorganitzadores, la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu, durant tots aquests dies ha pogut veure l'interès que desperten alguns productes entre els visitants. En una paradeta instal·lada a la plaça, la Cooperativa ha despatxat igualment gran quantitat de pots de confitura de taronja de la Vall de Sóller, a més d'altres productes.

D'altra banda, més de 600 persones agafaren el tren de Sóller durant aquests dies amb l'adquidició d'un bitllet especial, que incloïa anada i tornada, a més d'un menú a qualsevol dels restaurants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.