Dissabte va tenir lloc al Port de Sóller, amb una gran assistència de públic, l'obertura de la II Fira del Gerret, un esdeveniment gastronòmic que continuarà fins dia 4 en diversos restaurants de la Vall, que inclouran a les cartes algunes de les especialitats preparades amb aquest peix. 15.000 racions de receptes elaborades pels restaurants participants es despatxaren davall el gran envelat de 900 metres quadrats que va acollir la mostra gastronòmica. Tambés'hi oferígerret fresc i escabetxat. A més, els visitants podien adquirir productes relacionats amb l'oli d'oliva i l'olivar. Divendres vespre ja es van encetar les activitats d'aquesta fira amb la celebració d'un sopar popular a base de gerret escabetxat, preparat per la gent gran del Port.
Precisament durant el matí de dissabte, l'envelat fou l'escenari de la presentació de l'oli novell de la temporada actual que ha fet la Cooperativa Agrícola de Sóller. Les autoritats no es van voler perdre la cita i, amb els representants dels ajuntaments de Sóller i de Fornalutx, hi eren les conselleres Dolça Mulet i Isabel Oliver, del Consell; la vicepresidenta del Parlament, Isabel Llinàs; la consellera de Comerç i Indústria, Francesca Vives; i la directora general de Pesca, Patrícia Arbona, entre d'altres.Un temps primaveral afavorí que centenars de persones anassin a gaudir del gerret i de les diferents activitats organitzades entorn de la fira, com els jocs infantils que intentaven ensenyar als més petits els beneficis del reciclatge, ja que l'Ajuntament aprofità la diada per celebrar una festa del medi ambient (i també per recollir firmes per demanar l'ús públic del moll).
Diumenge matí el recinte continuà obert, tot i9 que inicialment no estava previst, degut al gra èxitr de la jornada inaugural. S'hi despatxeren encara 1.000 recions més de diferents preparacions amb gerret fins que s'esgotaren totalment les existències. L'horabaixa de diumenge l'envelat va acollir aiximateix diverses activitats com un taller de tast d'oli organitzat per la Cooperativa i una conferència sobre el peix d'os i la bastina (peix cartilaginós) que anà a càrrec d'Antoni Frau.
El regidor de promoció Econòmica, Miquel Gual, va destacar el "gran èxit" de la convocatòria i remarcà que "el futur dels pesacdors artesanals i dels pagesos passa per iniciatives com aquesta que tenen com objectiu relacionar aquests sectors amb el món de la gastronomia".