Els organitzadors del primer Festival d'Havaneres de Sóller, que es dugué a terme els passats dies 17 i 18, van fer una roda de premsa conjunta per valorar-ne el resultat. Miquel Gual, regidor de Promoció Econòmica, juntament amb organitzadors (Trui i cadena SER), alguns patrocinadors i representants del comerç i dels restaurants del Port, en destacà el «gran èxit», atès que unes 10.000 persones assistiren directament o indirectament a l'acte. A més, superaren totes les previsions i «ompliren» durant dues nits bars i restaurants de la zona. Per Miquel Gual, «aquesta és precisament la filosofia de Sóller, bon dia», l'ens de promoció impulsat per l'Ajuntament en el qual s'hi han implicat ja moltes empreses, associacions i entitats de la Vall.
El millor lloc
Pel que fa als aspectes tècnics de l'esdeveniment, els organitzadors descartaren que si, som es preveu i existeix la voluntat, l'esdeveniment té continuïtat any rera any, es celebrarà al mateix lloc «ja que es l'únic lloc en tota la badia que reuneix les condicions per al muntatge d'un espectacle d'aquestes característiques. Els mateixos organitzadors creuen que el cost d'un esdeveniment com aquest podria superar fàcilment els 100.000 euros tot i que en aquesta ocasió la «absoluta col·laboració d'empreses i establiments va suposar que no hagi tengut pràcticament cap cost per a la organització».
Restauradors i hotelers destacaren també que el «ple total» que enregistraren durant els dos dies fins el punt que un restaurant de la zona hagué de rebutjar fins a 250 serveis.