El Banc de Santander Central Hispano (BSCH), propietari de l'antic Banc de Sóller, un edifici modernista la façana del qual està declarada Bé d'Interès Cultural i que és obra de l'arquitecte català Joan Rubió i Bellver, haurà de recuperar l'estat original d'aquest immoble si vol realitzar obres a la teulada ja que així ho determina el Pla General d'Ordenació Urbana de Sóller.
L'equip de Govern ha hagut d'aplicar aquest condicionant a la concessió d'una llicència d'obra que l'entitat bancària va sol·licitar per arreglar la coberta. Fonts municipals han informat que segons marca la normativa urbanística i la correponent fitxa del catàleg patrimonial la llicència «només es podria concedir si la coberta es retorna a l'estat original anterior a la reforma que va patir l'immoble a mitjans del segle XX». Llavors el singular edifici va veure dràsticament modificat l'aspecte que li va donar el seu creador.
Es dóna la circumstància que el Consell de Mallorca ha autoritzat la intervenció tot i que sempre supeditada al «compliment de la normativa municipal». Finalment, la Vila ha concedit el permís però, això sí, «condicionat» a que es realitzi la monumental recuperació.
Construït a principis del segle XX, el Banc de Sóller es va inaugurar l'any 1912 després de que l'arquitecte català autor de la façana modernista de Sant Bartomeu (situada al seu costat) en realitzàs el projecte. L'entitat bancària va ser absorbida pel Banc Hispano Americano l'any 1943. Va ser per aquesta època que es modificà part de la façana i la coberta eliminant les seves característiques torretes i dotant-lo d'una teulada tradicional. La modificació canvià completament la fisonomia del conjunt modernista que formaven el banc i l'església i que, segons un projecte del mateix Rubió, s'havia d'incorporar també a les cases de la Vila, una reforma que no s'arribà a dur mai a terme.