Setmanari d'informació local - 138 anys

El TSJB desestima el recurs del Consell contra l'anul·lació del rescat del túnel

La sentència posa en qüestió la justificació de l’interès general del rescat

PALMA - El Consell y el Govern materializan con un acto político el rescate del túnel de Sóller. EL TUNEL DE SOLLER YA ES GRATUITO. | PERE BOTA

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) ha desestimat el recurs d’apel·lació interposat pel Consell de Mallorca contra la sentència que declarava nul el rescat del túnel de Sóller.

La sentència de primera instància estimà la demanda presentada per la companyia concessionaria del Túnel de Sóller que demanava l’anul·lació d’un rescat que es materialitzà el desembre de 2017 després de que el Consell pagàs 17,4 millions d’euros. Precisament l’import del rescat fou motiu de litigi per part de la concessionària que en el seu moment valorà en 31 milions d’euros el rescat de la concessió.

Tant la sentència de primera instància com la del TJSB qüestionen la justificació de l’interès general que motivà la decisió del Consell quan el 2017 aprovà el rescat del túnel. Aquest rescat suposà, recorda el Consell, la finalització del peatge després de més de vint anys.

Contra aquesta sentència s’hi pot interposar un recurs de cassació, encara que ahir capvespre el Consell assenyalà que «ha d’estudiar la viabilitat de la seva presentació». Tot i això, asseguren que la institució insular esgotarà totes les vies possible i seguirà fent feina «per mantenir l’actual estatus de gratuïtat del túnel de Sóller».


El Consell assegura que «respecta la sentència» però no en comparteix el seu contigut. Considera que la finalització del peatge estava plenament justificat i que el rescat de la concessió comportà «l’abonament d’un just-i-preu marcat per un peritatge independent i l’aval del Consell Consultiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.