Setmanari d'informació local - 138 anys

La Fiscalia sol·licita a la Vila informació dels 1.500 expedients d’Urbanisme

El batle, Carlos Simarro, assegura que està molt tranquil perquè des del departament d’Urbanisme «s’han fet les coses bé»

Molta documentació de l’Arxiu Municipal s’ha anat classificant i s’ha traslladat a Ses Escolàpies. | Lluc Garcia

La Fiscalia de la Comunitat Autònoma de Balears ha sol·licitat a l’Ajuntament de Sóller informació relativa als 1.500 expedients d’Urbanisme acumulats des de 1987, alguns d’ells traspaperats o sense historial de tramitació.
Així, ha obert diligències informatives d’ofici per aclarir què és el què ha passat arran de la informació publicada per aquest setmanari i pel diari Ultima Hora. El regidor d’Obres i Urbanisme, Jaume Bestard, fou qui informà fa dues setmanes d’aquesta situació, el qual explicà que el seu departament estava elaborant un registre dels expedients urbanístics acumulats durant anys en diferents sales del Consistori.


Segons Bestard, d’aquests expedients molta documentació ja havia caducat però d’altres no constaven en el registre d’expedients en curs, fins i tot alguns estaven classificats com a infracció urbanística. Arran d’aquesta informació, la fiscalia ha remès un escrit a l’Ajuntament. El regidor afirmà que molts documents es trobaven repartits en despatxos i armaris de la casa consistorial.
També assegurava que «la majoria estan caducats i estam tractant de posar-ho tot al dia». El llistat inclou la documentació generada entre els anys 1987 i 2016, segons explicà el propi Bestard.

Tranquil·litat
Per la seva banda, el batle, Carlos Simarro, va confirmar ahir a aquest setmanari la recepció de la comunicació de la Fiscalia en la qual se’ls requeria informació sobre la notícia publicada per aquest setmanari just ara fa dues setmanes.
Simarro apuntà que facilitaran tota la informació de la qual disposen a la Fiscalia perquè «no tenim res a amagar perquè el departament d’Urbanisme funciona». El batle manté que «estam molt tranquils» respecte d’aquesta petició ja que «fins el que jo sé, s’han fet les coses bé i no cercam papers amagats, per la qual cosa no tenim res a amagar».


El batle assegurà que «si hi ha alguna cosa malament ho resoldrem», mentre que està convençut que la informació que explicà el regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard, es deu al trasllat d’expedients a l’arxiu municipal. Simarro sentencià que l’Ajuntament de Sóller proporcionarà tot allò que necessiti la fiscalia amb la intenció de col·laborar amb aquest òrgan.
Val a dir que, segons ha pogut saber aquest setmanari, l’interès de la Fiscalia en sol·licitar aquesta informació d’ofici té un caire ‘constructiu’.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.