Setmanari d'informació local - 138 anys

L’agricultura ecològica s’obri camí a Sóller

Productors, tècnics i comerciants coincideixen en què el conreu sense abonaments químics és el futur tant per la sostenibilitat mediambiental com per l’acceptació social

Joan Puigserver i Sebastiana Massanet són els propietaris d’Ecovinyassa, una finca de 18.000 metres quadrats. | Aina Borràs

És ben sabut que Sóller és coneguda per tot arreu com la vall dels cítrics. El municipi té molts d’horts plens de tarongers i llimoneres que proveeixen de fruita a països de tot Europa. Però els pagesos no només es dediquen als cítrics, sinó que també hi ha un bon sector que cultiva hortalissa.


La gran majoria dels productors sollerics, tant de cítrics com d’hortalissa, segueixen tècniques convencionals. És a dir, utilitzen abonaments químics amb cert control per part de les autoritats competents. Per contra, hi ha una petita part dels pagesos del municipi que, seguint les directrius europees, aposten per la sostenibilitat i produeixen en ecològic. La Cooperativa de Sóller fa ja 10 anys que intenta introduir el producte ecològic a la seva botiga perquè creuen que és el futur, però admeten que «ens trobam amb feines per trobar proveïdors».


El solleric Joan Deyà és enginyer tècnic agrícola i assegura que aquesta pràctica està creixent a Sóller tot i que d’una manera molt lenta. La dificultat que suposa mantenir la producció dels cítrics -que és la major part del cultiu solleric- amb tècniques ecològiques és un dels principals inconvenients pels quals no s’hi sumen més productors, explica Deyà.

Podeu lleguir tota la notícia a l'edició en paper.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.