Setmanari d'informació local - 138 anys

El ple aprova instar al Consell a compar la Fàbrica Nova

La proposta ha comptat amb el vot favorable de tots els partits

La proposta ha comptat amb el vot favorable de tots els partits

El ple de l’Ajuntament va aprovar dimarts per unanimitat sol·licitar al Consell la compra de la Fàbrica Nova, edifici que la institució insular va declarar el 2018 i de manera unilateral Bé d’Interès Cultural.
Tots els regidors del Consistori varen votar a favor de fer aquesta sol·licitud al Consell, que tendria com a resultat que l’Ajuntament no hagi de fer front a la compra de l’immoble.
El passat mes d’abril la propietat interposà una reclamació d’expropiació forçosa i, per tant, l’Ajuntament rebé un requeriment per part del jutjat provincial que demanava a la Vila a presentar tota la informació que tenguin sobre la Fàbrica Nova.


La proposta va ser elevada a ple pel PP en forma de moció i va tenir el suport de la resta de partits de l’equip de govern i de l’oposició, encara que amb crítiques a «l’oportunisme» d’aquesta proposta.
El portaveu del PP, Carlos Darder, va defensar la proposta per la importància històrica de l’immoble reconeguda diverses vegades pel mateix Consell. Des de l’oposició tots els partits van coincidir que l’actual situació de la Fàbrica Nova –en avançat procés de degradació– és en bona part per la responsabilitat municipal, però així i tot van donar el seu suport a la moció.


Per part de Més, Laura Celià, creu que el PP pretén «fer oposició al Consell de Mallorca», però reconeix que en la legislatura anterior hi havia un compromís que no es va complir. Per part del PSOE es va recordar que el Consistori ha perdut moltes oportunitats per a obtenir la Fàbrica Nova i ara «hi ha una demanda d’expropiació sobre la taula».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.